tisdag 25 oktober 2016

Jag beklagar....



Måndagsmorgonen och det betydde morgonfritids för myset.
Vi hade en helmysig morgon, allt gick bra, till och med kamning av vildvuxet hår ;)
Puss och kram och orden jag älskar dej sen var hon redo för sin dag och jag trodde att jag var redo för min.

Jag tog en kaffe med mina underbara kollegor och då hade jag inte en aning om att jag skulle stänga ner hela fabriken, att all produktion på min avdelning skulle stoppas. Men det var det som hände.
När man påpekat fel och brister en längre tid och man känner att inte allt görs vad det gäller säkerheten, då har jag som skyddsombud rätta att lägga ett stopp enligt kap 6 §7 i arbetsmiljölagen. Det är en begäran om åtgärd.
Nu är det endast jag eller arbetsmiljöverket som kan häva stoppet och det känns bra. Det är viktigt att det här projektet fortsätter utan att någon drabbas av någon svår olycka, skada eller dödfall, att alla kommer hem helskinnande till sina familjer efter en dags arbetet. Jag tror nog att det är det företaget kräver av mej.

Jag hann även med att diskutera en kommande riskanalys gällande slutna utrymmen och även göra lite efterforskningar i ärendet.  Det är minsann inte lite att tänka på. Lärorikt och roligt.
Annars var det mest regn, regn och regn.

En sak jag tycker är väldigt jobbigt är att beklaga sorgen till någon som mist någon nära. Jag vet inte om det blir lättare med åren när man har tränat mer, men just nu är det super tufft att säga, jag beklagar sorgen, hur mår du min vän?
Detta har jag ståt framför ett antal gånger de sista veckorna och jag gillar det inte.
En arbetskamrat far har precis lämnat jordelivet och samtalen med honom handlade om vad som är viktigt i livet. Familj, kärlek och pengar på banken, det var typ dom kriterierna vi kom fram till. De sista är inte superviktigt men livet ter sej bra mycket enklare om man har mat på bordet.

Jag lämnade kneget och hämtade upp det viktigaste i mitt liv. Självklart satt hon vid pysselbordet.
Vi körde bums ut till Mjällby kött och video även kallat Extra ;) Där köpte vi några pumpor och om jag förstod fröken rätt hade hon redan planen klar med vad hon skulle göra med dom.
Hem och ytterkläderna åkte av, färger fram och pysslandet var ett faktum.
Jag sorterade hennes låda med papper undertiden, skönt att få det gjort.

Vi hade en chill kväll med mycket pyssel, kramar och skratt.
Lättlevt.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar