torsdag 20 oktober 2016

Tänk alla famnar....

Den lilla kocken...


Ibland vill jag bara dansa. Jag vet inte hur många gånger i livet jag bjudit upp till dans i köket eller i vardagsrummet, med eller utan musik det kvittar. Lilla fröken Vilhelmsson tog en tur med mej men hon gillar inte att hålla på så länge som jag och jag har knappast hjärta att tvinga henne.
Hon hoppade sjungandes i väg på sången av längtan till dej och raden tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dej. Snacka om att barn snappar upp, det finns en risk att stora fröken Vilhelmsson sjungit den låten ett antal gånger så att myset hört det ;) det är en vacker sång så mej gör det inget.

Vid middagen som myset lagat nästa helt själv sa hon plötsligt att hon ville att någon skulle flytta in i palatset. Jag flinade och frågade om hon tänkte på någon särskild, nää vem som helst. Hehe ja det gör allt lite enklare tycker jag. Jag skojade med henne och sa till henne att hon kunde kolla i skolan om det var någon kompis som ville flytta in. Då svarar hon att då måste kompisen tjata på mamman för hon måste ju också flytta med. Ja, ibland bara älskar man samtalen som dyker upp med en liten tjej ;)

Under arbetspasset träffade jag både sköterskan och doktor. När jag cyklade från sjukstugan så slog det mej åter vilken fantastisk arbetsplats jag jobbar på. Alltid tillgång till sköterska, doktor, sjukgymnast och psykolog, vilka arbetsplatser har det så? Ja, jag har vett att uppskatta det.
Jag hann med både skyddsrond och möte angående CE märkning, det var ett mycket intressant möte, jag lärde mej nya saker.

Det var åter dags för lite Scooby doo för myset och jag passade på att tanka bilen och pilla med lite annat smått och gott.
Myset behövde få ut lite av sin kreativitet, jag undra hur mycket sådant som finns i ett litet barn. Målarpenslar fram. Jag frågade henne hur hon kom på allt hon målade, det bara kommer blev svaret.
Jag förstår henne faktiskt för så är det ofta med mitt skrivande. I bland bara rasar det ur mej och när det inträffar är det en väldigt skön känsla.
Kan vara så att jag är redo för en ny bok ;)

Färgförberedelser :)


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar