tisdag 22 november 2016

Årsdagar......



För exakt sex år sedan var jag ett vrak med tjock mage. Min familj och mina vänner hade kämpat i veckor med att hålla mej i liv. Kroppsvikten hade rasat och utan kulan på magen var det bara skinn och ben. Inget fungerade själsligt, kroppen var stark men även den fick ta stryk.
Kaoset när vattnet gick och bilen inte var tankad var inget jag bekymrade mej om, jag var ett vrak som bara följde med.
Någonstans försökte jag hitta en gnista inom mej men det var svårt.

När jag på BB skrev den sista raden till min fru. Raden: Jag är på BB, du är saknad. Svar uteblev.
När Tant N la sej sked bakom mej och höll om min mage, då när tårarna kom, ensamhetens tårar.
När jag fick informationen om att barnet i min mage inte mådde bra, att i gångsättning skulle ske, jag ifrågasatte inget, jag bara följde med.
När jag blev baddad på pannan av människor som egentligen inte skulle vara där. Men som just då var hela min värld.
När jag födde mitt barn, jag bara följde med och gjorde vad jag blev tillsagd att göra.

När jag sargad kom hem till palatset från BB efter dålig behandling psykiskt. Då när jag jag såg orättvisorna i dagens Sverige. När jag gick runt ensam inom fyra väggar med ett spädbarn på armen. Då när jag förstod så lite men varit med om så mycket.

Hmm ja det är delar som tillhör min historia. Det är delar som har format mej till den person jag är idag. En person som jag just i detta nu älskar. En person som är stark och känslig.
Jag har lärt mej vad som är viktigt. Givetvis famlar jag i mörkret ibland. Ibland uppskattar jag inte det jag har och ibland är jag svag och okänslig. Ja, jag är en människa helt enkelt.

Det som slår mej varje år vid tiden runt min dotters födelsedag är, att nu har vi överlevt ännu ett år tillsammans. Att vi har klarat det ihop. Visst att det finns andra människor runt om kring oss, jag tackar gud för det. Men sist om syvenes så är det jag som har det fulla ansvaret om myset, stort och skrämmande många gånger när jag tänker på det. Vilket jag oftast då gör på hennes årsdagar.

Men idag är det bara lycka. Och vi kommer att ha en toppendag tillsammans.

Honojag....


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar