lördag 10 december 2016

< 0,33%

Ingen kan pyssla som myset....


Att bryta ett mönster eller en rutin kan var så otroligt skönt ibland. Mina dagar har den senaste tiden bestått av träning och arbete.
Fredagen såg helt annorlunda ut.
Jag klev upp klockan sex, totalt utvilad, himmel vad skönt.
Jag moppade golven i stora delar av palatset, vek tvätten, epilerade mej, eldade i pannan, kokte kaffe och gick in till myset och la mej i hennes säng.
Vi pratade en stund och jag frågade om fröken ville ha gröt.
Svar ja.
Jag gick upp igen och fixade med gröten och hon åt till teven.
Toabestyren, kiss, kammen och tandborsten. Jag njöt i fulla drag när jag borstade tänderna på min dotter. När kammen drogs i håret på henne pratade vi om vad vi hade för planer inför helgen. Det var en helt underljuvlig morgon.

Jag tog på mej civila kläder vilket jag inte haft på över en vecka, jag kände mej fräsch och snygg. Så lite som behövs för att må bra.
När vi skulle gå och jag satte nyckeln i palatsets lås och gick ner för den vackra stentrappan tänkte jag: Den som får fatt på mej kan skratta sej lycklig, vilket sjukt kap jag är :)
Jag log åt mina tankar jag log till och med när jag gick ner med soporna till soptunnan.  En bra start på dagen alltså.

Ett annat guldkorn i vardagen var att jag lämnade min dotter vid dörren på skolan. Hon var pigg och glad och blarrade på. Det tillhör inte vanligheten att jag lämnar henne vid dörren. Vi gjorde hjärtan till varandra med våra händer och jag gick sakta till bilen, log och gladdes åt mitt helt fantastiska liv. Att det saknas en liten pusselbit var inget som upptog min tanke just där och då. Jag levde i nuet över att jag hade världens bästa liv.
Jag körde lugnt till jobbet och stämplade in fyra timmar senare än vad jag gjort dom senaste dagarna. Underbart även det. Jag såg bara glädje och möjligheter och jag älskar mej själv när jag känner så. Så enkelt, så lättlevt.

Jobbet gick bra, vi var slitna allihopa, det hade hänt mycket dom sista dagarna och utvärderingen är inte helt klart än. Förslaget om att fira med tårta kom upp, självklart skulle vi fira. Vi har nått ett högt uppsatt mål som vi jobbat mot dom senaste tre åren. För att inte gå in i detalj så hade vi ett mål på <0,33% och vi nådde det. Vi gav varandra femman (Hive five) och jag och en kollega drog till cafét och köpte tårtan.

Kvällen blev inte som jag tänkt mej men den blev bra i alla fall. Mollie Vilhelmsson är ett grymt sällskap och vi pysslade och lagade mat ihop, världens godaste middag och jag ger mej tusan på att spisen/ugnen har en del i det. Den är ett monster i sin klass, den är fantastisk, den är magisk...Alla skulle haft den rätten till en sån lyxig spis :)

Tada....



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar