lördag 17 december 2016

Egen-skaper.....

Fröken pyssel har varit igång :)


Varför ändra på ett vinnande koncept? Nää, gymmet halv sex på fredagsmorgonen gjorde susen. Jag var låg stora delar av dagen och hade jag inte fått en femma i benen under morgonen hade dagen förmodligen blivit fruktansvärd.
Jag gjorde en rotorsaksanalys på mej själv och kom till en lösning på varför jag var låg. När jag hittade rotorsaken kunde den analyseras bearbetas och släppas. Innan utstämplingen var jag klar med analysen och problemet släpptes således. Bra där!

Vem är jag?
Att hitta sej själv och behålla det jaget det verkar vara en svår konst och något som förändras över tid.
Det var så längesen jag föddes så jag minns inte riktigt hur det var men jag är övertygad om att jag föddes positiv.
Någonstans där på vägen blev jag negativ, ilsk och frustrerad.
Ännu lite längre fram i livet hittade jag tillbaka till mej själv. Frågan jag ställer mej nu är, kommer jag att tappa mitt jag igen?
Kommer en annan person komma in i mitt liv och vilja förändra den jag är?
Frågan är, ska jag tillåta det ännu en gång?
Jag är en sjukt hysteriskt kul person. Men även den personen tappades bort under mina senaste tre år. Det åts upp av yttre påverka, jag lät idioter ta bit för bit av mej.
Jag vill ju ha roligt, jag är roligt, så hur kunde jag tappa bort den viktiga biten av mej själv? Varför lät jag en annan människa döda det som var jag?

Jag frågar mej vem jag är och jag vet faktiskt svaret på det nu. Jag är bufflig, stark, målmedveten, kärleksfull, mjuk, känslig, ärlig och leende.
Jag frågar andra människor (i studiesyfte) hur dom uppfattar mej och nu vet jag svaret på det. Platstagare, Stark, envis, fokuserad, öppen och ärligt ren. En gubbe som jag ställde frågan till sa:
- Du märks när du kommer in i ett rum. Du tar enormt med plats. Du visar vem du är, din auktoritet är enorm.
Jag väljer ju att ser det som goda egenskaper, jag föddes ju positiv ;)
Jag tror att jag kommer att fortsätta att fråga mej själv om vem jag är? Jag kommer att fråga andra människor om hur jag uppfattas. Det är intressant, utvecklande och invecklande ;) att lära känna sej själv genom andra människors ögon är bland det smartaste jag kommit på sen jag åt gröten i morse.....

Nu funderar jag på hur jag ska göra med misteln i år. Vi har alltid eldat upp årets misteln på julaftonen och satt upp en ny, sen har vi hånglat loss under misteln hela året tills nästa julafton och sen har det börjat om. Är det lönt att jag köper en ny mistel i år eller hur ser utsikterna ut egentligen? Och vill jag ha någon att kyssa under misteln? Ja dom här högtiderna blir bara mer och mer invecklade.

Middagen vi lagade tillhör inte vanligheterna, inte som middagsmat i alla fall. För dagen blev det pannkakor och ja, jag får alltid toppenbetyg på pannkakorna. Men jag har ett ess ärmen på rocken vad det gäller smeten, men det esset håller jag för mej själv, jag får ju inte dela med mej av alla mina specialknep i köket;)


Auto visp ;) 

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar