onsdag 21 december 2016

Realist....

Jag föredrar att se det som de vänstra men jag vet att det ser ut som det högra :)
Men känslan kan vara som det i mitten.....


Jag tänkte först inte skriva något inlägg från gårdagen, anledningen var att jag inte orkade motstå allt elände som händer. Men samtidigt är det ju då jag behöver skrivandet som mest.
Vardagen gick superbra, gröt ihop med min dotter innan morgonfritids och jobb.
Dag två i inre tjänstgöring och jag levererade enormt. Jag var stolt över mej själv och jag gillar mitt jobb. Tacksamheten är stor.

Jag körde hem tidigt eftersom att granen skulle in och jag tycker att det räcker med åtta timmar på kontoret. Jag la till och med fram förslaget att jag bara skulle behöva jobba 6 timmars dag så som jag levererar :)

När vi arbetade med att få den stora massavedsbiten (granen var enorm) som skulle ner i granfoten blev jag med ens helt uppgiven. Helt förstörd med andra ord.
Anledning var att det slog mej med full kraft som ett kyligt slag rakt i nosen att julen är den mest förljugna högtiden vi har.

Jag tror att jag i hela mitt liv avskytt julen. Jag har haft fantastiska jular så det är inte det att jag förknippar julen med något tråkigt och hemskt.
Men att så många människor mår så fruktansvärt dåligt under denna tiden år efter år är ju hemskt.
Att barn får fira julen ensamma eller med föräldrar och släktingar som super skallarna av sej, kärringarna får prygel av sina gubbar. Folk håller på att stressa ihjäl sej innan jul.
Detta förbannade överflöd gör mej spyfärdig. Som sen efter jul resulterar i att det inte finns en spänn kvar på kontot. Hej nudelsoppa.
Att Sverige är det landet med mest ensamhushåll i världen talar även det sitt tydliga språk tycker jag. Och ändå så är det enda man hör, Åhhhh vad mysigt vi har det och vad lyckliga vi är åhh vad ljust och mysigt allt är. Vi är den perfekta familjen alla är samlade och vi älskar julen. Jo tjena!
Jag skulle vilja se den familjen där alla mår bra en hel julhelg. Tusen spänn på att den inte finns att hitta i vårt avlånga land. Det är alltid något som stör eller förstör.
Jag var rent av förbannad när jag tänkte på detta så nästa år är det jag som drar till Thailand över jul. Jag är så trött på allas perfekta liv. Julliv.
Nä lillpojken Jesus han visst inte vad han ställde till med den där julaftonskvällen i stallet, bland kreatur och visa män.
Och vem tänker på honom och hans födelse under julen? Ingen.

Jag analyserade givetvis mina känslor och jag tror nog att det är så här varje jul mer eller mindre. Det är bara det att för min dotters skull får jag svälja undan enorma känslor, för jag vill inte att hon ska få en operfekt jul.
Att det slog mej så hårt just under gårdagen kan bero på att jag inte tränade vilket jag gjort alla dagarna utom tre denna fantastiska December månad. Känslig helt enkelt.

Vi klädde i alla fall den perfekta julgranen tillsammans och den luktade fantastiskt. Och den 23/12 har jag bestämt mej för att stressa mej till bristningsgränsen med att fixa alla julklapparna, köpa alla mat, göra köttbullar och en sats julkola. Funderar även på att försöka tvätta bilen och köra lite ved och varför inte en löprunda. Kanske även städa hela palatset och sen får jag ju inte glömma julabadet. Allt för att få lite julstämning. Visst låter det härligt.
Ja, man kan tycka att jag är en butterfia. Tyck det då, jag är i alla fall ärlig både mot mej själv och resten av den superlyckliga massan och jag väljer att i detta fallet se mej som en realist :) Frågor på det? Nehä!
God jul då.....

Vi funderade på ballonger i granen i år ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar