måndag 2 januari 2017

Budapest.....

Födelsedags frukost. Groteskt...;)
Jag kan historien om dessa tre prinsessor :)


Jag har varit på många resor genom åren och jag har firat många födelsedagar på olika ställen i världen.
Jag har stått på ett par brädlappar i alperna och svischat ner för svarta backar. Jag har befunnit mej på djurparker, Jag har stått vid Eiffeltornets fot. Jag har ätit födelsedagsmiddag till vidunderlig utsikt över Akropolisklippan. Jag har sett mina fotspår suddas ut av vågorna på kritvita stränder.
Detta är bara ett axplock av mina födelsedagar, att få möjligheten att fylla fyrtio och även då kunna resa och fortfarande känna ett enormt sug av att upptäcka saker gör mej glad.
Jag har befunnit mej i en helt fantastisk stad, en stad jag aldrig besökt och faktiskt trodde jag att jag inte skulle vilja återkomma, men där hade jag fetefel. Jag vill dit igen. Vilken stad, vilka människor, vilket hotell, vilken mat, vilket väder och vilken historia.

Vi checkade in på det första femstjärniga hotellet som byggdes i Budapest. Man saknade absolut inget och utsikten över Donau var magnifik, häpnadsväckande och helt otroligt vacker.
Vi började att hoppa i sängarna, vi var helt tokiga men det hör till att man provhoppar ;)

När vi var färdighoppade gick vi ut, ett stenkast från hotellet fanns ett torg med hur mycket mat som helst, där var stället jag åt min födelsedagsmiddag dag två.
Planen sen tidigare hade varit en lyxig buffé, men när förutsättningarna kastades om radikalt ändras även jag. Min 40-års middag blev istället i form av en Langos med gräddfil och ost på en träbänk på ett vackert torg fullt med vänliga människor. Jag blev förälskad i staden och det har säkert att göra med att det enkla blev så otroligt vackert.
Vi tog en båttur på Donau på kvällen och även det var enkelt, att sitta på en båt och se både Buda och Pest sidan upplyst med tusentals lampor, det kändes som om det var så vackert enbart för mej, för min födelsedag. Det var en skön känsla.





Mamma Du vet hur mycket jag älskad dej Från Mollie.
Det var den finaste presenten jag fick på min 40-års dag.
Tack.


På kvällen funderade jag lite över resan och resesällskapet, tanken var att jag skulle dela rum med en vuxen kvinna som jag älskade. En person som jag skulle leva resten av livet med. Hon kanske skulle ta sej ett glas rött innan kvällen blev natt.
I stället satt jag och lyssnade på min dotter när hon läste i en Mumintrollbok för mej. Jag kände mej snuvad på något just där och då, men jag vägrade att låta en otrogen människa som inte kan behandla mej med respekt och värdighet förstöra min dag.

Jag pussade min dotter god natt tog en kudde och satte mej i fönsterkarmen och tittade ut mot floden där alla lamporna speglade sej i det stilla vattnet. Jag tog upp en bok som jag fått och som jag inte trodde att jag skulle vara redo att läsa. Det var en barmhärtig kväll. Jag andades, tittade på utsikten och njöt. Jag mådde bra och jag var så värd det.

Hjältarnas torg, ett fantastiskt torg, vackert och stort. Historien om torget tänker jag inte berätta om här, men det var intressant.
Kedjebron även den enormt vacker under kvällen när den var upplyst, den första bron som förenade de bägge städerna Buda och Pest. Historisk viktig alltså. Parlament Den största byggnaden i Ungern och den näst största parlamentsbyggnaden i Europa.
Budaslott eller Palatset mötte oss när vi gått över kedjebron, Mollie och jag beslöt oss för att gå upp, vårt andra sällskap åkte linbanan upp. Vi var starka. Ner åkte vi däremot. Vi tittade på vaktbytet, gick på ett Café och åt tårta och tittade på lite utgrävningar. Spännande.

Vi stoppade i oss en massa intressant och spännande föda. Vissa nyttigare än andra.
Vädret var fem minus och solen vräkte ner på oss från en klarblå himmel. Jag undrar om Budapest någonsin varit vackrare än under min födelsedag och nyår 2016/2017?

Lycklig över resan? Självklart.
Det kommer bli ett fantastiskt bra år detta. Rocken är full av ess och jag ska ha väldigt roligt på kuppen :)
Känslan av att jag är ostoppbar ligger kvar men även en del av den okontrollerad sidan av mej följer med mej in i det nya året.

2024 blir det OS i Budapest. Vi hängde på ringarna :)




Med de sällskapet så blir det självklart en tur i parken med lek ;)


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar