lördag 14 januari 2017

Ny utmaning...

Jag fick en blomma i går ;)


Japp och nu är det dags för en ny liten utmaning. Detta är en sak jag gjorde redan för några år sedan, då gjorde jag det för att rensa ut lite hemma och det är av samma anledning nu med. Och för att jag tycker detta är så sjukt kul.
Jag läste någonstans att vi svenskar slänger var fjärde matkasse som vi bär hem från affären, är det vettigt? Nej det är helt sinnessjukt.
Därför ska under ett par månader vårt matkonto inte överstiga 300 svenska kronor per månad. Alltså futtiga 75 kronor i veckan ska vi klara oss på. Tanken är att äta av det vi har hemma.
Sist var jag extremare och då var det bara 200 spänn i månaden men då var Mollie så liten, nu kräver hon lite mer. Man har ofta massvis med saker som man kan överleva på men man ser det inte.
Det sägs ju att nöden är uppfinningarnas moder och här ska uppfinnas och vändas på 75 slantar. Det ska planeras och det ska bli väldigt kul att följa projektet, mej skulle det inte förvåna om vi ligger plus vid projektets slut ;)
Eftersom jag avskyr att vara i lådan så börjar vi detta projekt nu. Jag handlade i tisdags och nu är det alltså allvar. Inget fusk och inget väntande tills något månadskifte här inte.

En utlösande faktor till att vi börjar redan nu hänger nog i hop med en utbildning jag hade äran att gå på i går. En LEAN utbildning, det handlar mycket om ordning och reda och att ta vara på resurserna vi har. En skrämmande bild som föreläsaren visade var en bild med två jordklot och texten att i framtiden behöver vi två jordklot med tanke på vår hastighet i konsumerandet. Det var många tänkvärda saker som togs upp och efter att jag smält informationen några timmar så insåg jag vikten av det. Att införa det både på jobbet och i palatset.
Självklart var det vissa saker som jag inte svalde med hull och hår, ytterligheterna med att märka upp allt, det ser jag kanske inte som nödvändigt hemma i Jockarp. Vi hittar nog ändå både myset och jag ;)

Jag hämtade upp mitt lilla plitiga mys på fritids. Vi diskuterade hennes utslag på morgonen när jag lämnade henne och nja det var ingen som var säker på något och tanken var att hon skulle besöka skolsköterskan, men det hade dom visst glömt i allt skolarbete. Det är inget livshotande i alla fall vilket är skönt.
Vi drog hem och hämtade hem kamphundarna, mormor och morfar var på utflykt så vi skulle agera barnvakt. Vi lagade middag och vi hjälptes åt med både mat och disk.
Lite fredagsmys i soffan var ju självklart.

Fredagen betydde även helvila för mej fysiskt, efter 11 dagars träning var det befogat. Men det får inte bli någon ful vana ;)


Vapendragarna :)



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar