måndag 16 januari 2017

Röda hund....

Livsnjutaren....


Uppvak av ännu en dröm, denna var dock väldigt ljus och vacker men ljus och vacker med fel människa kan även det störa och det gjorde det. Jag blev störd. Riktigt störd.
Ungefär den känslan som man kan få av att man inte ska äta den där semlan, man äter den och det smakar underbart, men känsla efter kan få en att må pyton. Att man förlorat mot sej själv. Så ungefär. Inget trevligt alltså.

Frukost med mitt mys och i löparskorna, ut på berget för att rena min själ. Jag stötte på en ekorre på min väg och jag funderade en stund på hur många kottar en ekorre måste äta varje dag för att fylla sitt energiförråd. Det tog jag självklart reda på när jag kom hem. 10-13 stycken kottar om dagen klipper en ekorre för att överleva, jag kände att det var viktigt att veta för min överlevnad ;)

Vi drog igång att köra ved bums när vi löst ekorrfrågan. Det är knökafullt i källaren och vedskjulet börja gapa tomt, skönt, snart dags att ösa in ny fräsch ved. Jag gillar det där, jag blir tillfreds på något märkligt vis. Tillfredsställd av att saker går upp i rök.

Skulle vilja se den ekorre som äter 10-13 kottar av denna kaliber ;)


För dagen startade vi upp fröken Weber och där fixades lunchen, underljuvligt med grillad korv en vinterdag när solen vräker ner på en. Jag åt friskt, myset åt lagom friskt. Ett par korvar sen var hon nöjd.
Jag fortsatte med veden och hon gick och städade sitt rum, hon kom ut gapandes om att hon var klar och att jag skulle syna det. Det såg perfekt ut. 10 spänn fattigare blev jag och min dotter var nöjd.
Hon bytte om och kom ut som den värsta primadonnan, jag sa till henne:
- Vad fin du är.
- Tack sa hon och sprang ut i stallet.
Jag flinade lite åt hennes tack men konstaterade att jag var nöjd över att hon kan ta en komplimang så självklart, det är viktigt. Och jag förmodar att ju fler komplimanger hon får i livet desto enklare blir det för henne att ta dom. Jag älskar att komplimanga, det är min stil det.

Vi var som små grisar både myset och jag, hon efter en aktiv helg och jag efter en väldigt aktiv dag. Jag tog en dusch och hon tog ett bad. Tjorvorna i hennes hår roade jag mej med en halvtimme att reda ut, hon lekte med en miniräknare under tiden så det arbetet gick för dagen utmärkt. Så är det inte alltid.

Vid middagen började Mollie prata om sjukdomen röda hund varför vet jag inte, det kom från ingenstans. Hon undrade varför det heter röda hund, jag boxa till henne lätt på hackan och svarade att det är för att man ser ut som Clifford när man får det. Sen flinade vi och började prata om en snorig delfin.
Alla dessa djupa samtal man har med en sexåring ;)

Kvällen blev social, den icke kaffedrickande vännen kom, denna gång utan son men det gick bra det med. Myset fick igång vår kreativitet i form av pyssel, nästan så till och med jag uppskattade aktivititen. Hon gick dock i spinn alldeles innan jag fick in henne i sängen. Trött efter en dag som till stor del varit utomhus, de ihop med hennes kreativa kväll, gjorde att hon slog ihop bums när huvudet träffade kudden.


Röda hund ;)

Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar