söndag 15 januari 2017

Skidåkaren....



Vaknade redan 05:00 och det av en helt sjuk dröm. Det var inget vackert i den, det var endast ond bråd olycka och jag var okontrollerad och farlig, jag blev glad över att det bara var en dröm annars hade jag förmodligen suttit i någon fängelsehåla resten av livet :)
Jag ogillar att vakna i den känslan, det hänger något tungt över mej i flera timmar när sånt inträffar, det är inte så ofta dock vilket är väl.
Jag var tvungen att skriva ett mess till min nya icke kaffedrickande vän för att få ur mej lite av känslan.
Något som även det bättrade på min psykiska olustkänsla var när myset kom inhoppnades och ner under täcket. Hon informerade mej om att hon hade ont i framtänderna och det kan jag nog förstå. Dom står nämligen rakt ut, jag fattar inte att dom fortfarande hänger kvar. Dom lär nog ryka snart och förmodligen ryker båda två på en gång.
Hon somnade till under täcket och jag låg där och myset in min kropp mot hennes. Jag kände hennes värme från hennes lilla kropp det strålade värme mot min nakna hud. Jag kände där och då att jag saknat det väldigt, sånt man tagit för givet i ett förhållande, sånt man kanske inte reflekterar över, sånt att en annans människas hud kan vara så otroligt varm och skön. Jag la mej en liten bit från min dotter bara för att testa hur det kändes. Tio centimeter från henne och ändå kände jag värmen, samma känslan man kan få en tidig vårdag när man sitter i vindstilla söderläge och solens stråla träffar ansiktet efter en lång kall mörk vinter. Det kände jag en lördagsmorgon i Januari.

Frukost och i löparskorna, min nya favoritrunda avverkades, 2,5 mil. Pang. Gosse vad jag behövde det. Att springa på hård snö som knastrade som krossat glas varje steg jag tog. Solen som kom fram och gjorde min kropp till en skugga framför mej. Jag tänkte på Sylvester Stallone när hans karaktär Rocky Balboa skuggboxade. Jag kände mej lika het som han när jag såg min skugga där på vägen. Go känsla. Jag stötte ihop med ett tiotal hjortar, dom sprang helt nonchalant bara rakt över vägen ett 20-tal meter framför mej. Go känsla även där. Naturen är bra vacker.




Hem och lite mat i magen, en dusch och sen i väg igen. Vi hämtade upp tant N och hennes grabbar sen drog vi vidare mot Vångabacken, här skulle åkas skidor.
Det gick ganska bra för myset, hon fick koll på liften bums, att bromsa var dock inte riktigt hennes grej vilket betydde att mamman fick springa både upp och ner i backen. Lite krokodiltårar hör till men på det stora hela blev det lyckat. Vi åt korv och bulle, en paus är aldrig fel. Hon åkte lite pulka och skrattade så hon kiknade. Så underbart att se.
Lite småtjurig var hon när vi skulle hem, men hon var nog ganska trött. det är jobbigt att hänga i skidbacken.

Vi lagade middag, eller jag lagade middag, myset grejade med någon vidrig blandning men äpple, vatten och kryddor. Hon var nöjd över det. Maten jag levererade var otroligt god. Currykyckling och ris. En riktig lördagsmiddag det ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar