tisdag 10 januari 2017

Supernova....

Pang, pang...


Måndag morgon, gott, äntligen lite vardag. Mot gymmet. På bandet och jag öste på i 25 minuter och kom en bra bit. Svett som en gris övergick jag till att få ut lite frustration med hjälp av en säck att slå på.
Det är något som stör mej på morgnarna, jag är vek i psyket, ingen motståndskraft. Jag låter tankar som inte är gynnsamma spela ett spratt med mej och jag ogillar det skarp. Under dagen växer jag mej starkare och avslutar alltid dagen i en känsla som är jag. Dom fyra S:en. Stark, Snygg, Smart en Supernova helt enkelt ;) Det är så det ska vara och då helst när jag på morgonen slår upp mina grönbruna, jag är inte där än, men snart.

Den inre tjänstgöringen fortsätter. Jag är sjukt grym just nu, jag levererar storstilat och visst att vissa justeringar måste göras men på det hela är jag nöjd och inne i ett gott flow. Jag öser på helt enkelt. När jag känner mej socialt rubbad drämmer jag iväg ett mail till min kontorsgranne om frågan vad han har i matlådan. Vi tramsar en stund bakom skärmarna och ibland hör man ett hysteriskt skrattanfall från rummet intill, det över våra små sjuka brev. Härligt att kunna liva upp stämningen på ett enkelt sätt. Min kära kontorsgranne är även en av dom jag diskuterade meningen med livet med förra veckan. Han gav mej ett boktips igår, jag bara älskar när det finns lite eftertänksamt. Boken heter Gör det nu-eller ångra dig i graven. Självklart får det bli en vända till bibblan för att se om vi kan leta reda på denna till synes intressanta bok.

Snubbelrisk....


Utflexning klockan 15:00. Jag ville hem i tid. Myset hade hängt med mormor och morfar hela dagen för att förlänga sitt jullov lite. Hon hade handlat mat och solskyddsfaktor till vår kommande resa, bra där. Hon hade gjort köttbullar, ätit dom samma, även glass hade tydligen slunkit ner. Spel hade spelats, alster hade gjorts av papper, sax och tejp. Hon hade självklart även myst med kamphundarna. En bra dag i hennes liv alltså. Skönt.

Vi rullade hem och lagade lite mat. Handlalista skrevs, de nalkas besök i borgen. Jag röjde lite, en del små tomtar och annat mojs som tillhör julen förflyttades in i ett skåp. Julduken rök all världens väg och en ny las på bordet, en duk jag faktiskt aldrig sett innan, jag undrar just hur den hamnat här? Färgen var blå.

Mollie grejade med sitt och hon hade gjort en anordning. Ett säkerhetslarm, rummet var larmat, jag väljer nog att kalla det belamrat istället. Hon fick hållas en stund sen var det saneringsdags. Jag tog en vända med dammsugaren när jag ändå var igång och bevisligen innehöll inte pärlspannen lika många pärlor som dagen innan det fick jag klara bevis för, det lät som ett smatterband när mattan sögs.

En tipsrunda hann vi med innan chill i soffan, en av frågorna var: Vilket är det fulast namnet? Fasen eller Fan. Humf ja vad ska man säga, kreativt, jag hade aldrig kommit på en sån fråga i en frågesport, men min dotter är av en sällsynt sort. Och hon ville nog smaka på orden lite. Bara det inte blir mersmak på det :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar