söndag 29 januari 2017

Tandfèe och pärlor....

God morgon eller nåt!




Hehe. Jag hörde ett tjut från min dotters rum halv sex en lördagsmorgon, det kan endast betyda att tandfeèn varit på besök. Jag låg kvar i min säng och flinade gott åt det som utspelade sej på andra sidan väggen.
Hon kom inflygande till mej och tjoade om att fén varit här och att det låg en femma i glaset. Ollallla, är du säker på att det bara är en femma sa jag flinandes. Hon skramlade lite och slutligen enades vi om att det varit en generös fé i palatset under natten. 20 spänn in på hundkontot för myset. Lyckan var total.
Hon kröp ner en stund hos mej under täcket. Hon berättade att hon tyckte det var skönt att vara ledig. Hon berättade att hon önskade sej ett strykjärn i julklapp då kunde hon stryka sina pärlplattor. Jag informerade henne då om att vi har ett strykjärn så det är bara att pärla på. Om det var så smart sagt vet jag inte, innan klockan var sex på morgonen satt jag och gjorde en ram till en av hennes pärlalster.
När jag satt där och brottades med dom små pärlorna sa Mollie plötsligt.
- Tack mamma för att du pysslar med mej när du inte gillar det.
Kunde man göra något annat än att le.

Pärlplattan blev klar och då väntade momentet strykjärn. Ja herregud, själva pärlorna och alstert blev kanon, men pärlplattan blev icke igenkänningsbar. Det bågnade på alla håll och vissa av topparna som man sätter dom små pärlorna på var vips försvunna, lite hög värme kanske ;) i soporna med det. En nyinvestering är ett måste. Ja jag försökte i alla fall och Mollie var nöjd över sitt verk.

Jag behövde komma ut lite. 2,5 mil på berget och där sorterades både pärlplattor, kärlek och kyssar. Glad, ilsk som ett bi och helt tillfredställd, det var vad den turen bjöd på, tja den bjöd på mördabacken med, hon var ruggig för dagen, grå, dimmig och fruktad. Jag såg inte toppen men jag visste att jag åter skulle besegra henne. Hon hade inte en chans.

Hem och mat lagades, 2,5 mil på fastande mage hade retat igång min hunger. Jag formligen välte ner kyckling, klyftpotatis och sås. Jag var nöjd över den goda måltiden, det var även min dotter och det gick skapligt för henne att tugga på fälgen. Stackaren inte mycket över i munnen nu som sitter fast.

Vi hade en lugn eftermiddag, jag hängde i soffan en stund, kändes som om jag behövde det. Lite städande i form av damning, damsugning. Vi tog även ett rejält tag tillsammans och piffade till över köksskåpen, det är något som sällan angrips. Gosse så grant det blev. Vi tvättade lite och provade lite somriga kläder, en resa är i sikte och det är betydligt varmare där än här :)


Lite gympa.....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar