fredag 13 januari 2017

Utslag-utslagen....

Yttre tjänst ;)


Fjärde morgonen på gymmet. Jag hade fulltankat med energi från Tacokvällen dagen innan, inga problem att hoppa upp på bandet och köra en halvtimme. Det har varit en bra vecka träningsmässig det har dock varit på bekostnad av sömnen, jag känner mej lite småtrött emellanåt.

Dagen gick bra på kneget, jag tog lite bonnpermis från mitt kontor och gick ut i "verkligheten" yttre tjänst i form av att fotografera lite saker som ska in i systemet, nytta med nöje alltså.
Från vinterlandskap till vår i luften när solen stack fram lite försynt på eftermiddagen, underljuvligt. Humöret var bra innan och än bättre blev det.

En kollega körde till cafét och köpte semlor till eftermiddagskaffet, eftersom han visste att jag var sockerfri var han gullig nog att köpa två små sockerfria kakor till mej. Vilka jobbarkompisar va? Jag är lyckligt lottad.

Jag körde hem med solen i ögonen, passande nog drog jag av Lasse Winnerbäcks låt Solen i ögonen. Kunde färden hem till byn bli bättre. knappast va. Det var bara spilld mjölk överallt som saknades och det kändes som om det inte gjorde så mycket i just det läget :)
Jag såg tre rådjur på ett fält på min väg, jag tyckte dom såg gråa ut, jag gillar inte färgen grå. Jag tycker dom brukar ha en lite brunare nyans, kan vara att jag börja bli gammal och att synen med det förändras/försämras.

När jag kom hem mötte jag ett lite mys som hade fullt med utslag runt munnen, gahh. löss, mask, vårtor och nu detta. Jag är förvisso glad över att hon sällan eller aldrig har feber och magsjuka och andra sjukor som påverkar allmäntillståndet. Hon är lika pigg med blåsor som utan. Men i detta nu är vi lite osäkra på var det är, Svinkoppor eller höstblåsor, pest eller kolera typ.

Vi lagade tacosoppa av resterna och för dagen bjöd vi även ner mormor och morfar på soppa, trevligt. Det åts friskt som vanligt, jag tror att det sitter i väggarna. Matgladheten alltså :)

Ett par matcher i Alfapet, jag fick storstyk, utslagen bums. Vi dansade lite och självklart fanns det tid till en massa mysande.
Hon envisas fortfarande med att hon ska lägga sej själv på kvällarna och jag vet att hon har bus för sej på sitt rum, att hon helt enkelt inte ligger i sängen, men jag låter henne hållas. Så länge hon lägger sej efter sina små kvällsliga äventyr och inte är uppe och spökar allt för länge, den tiden den kommer väl den med snart.

Jag la mej för ovanlighetens skull i soffan och läste ett par tidningar, ett par gamla Amelia tidningar som jag fått av en god vän och ett par resetidningar som jag kunde drömma mej bort i. Det är inte många ställen som återstår som jag verkligen, verkligen vill till. Några ställen finns det men just nu är dom inte lämpliga att åka till med en 6 åring så vi får drömma några år till och åka på lite mer lämpliga platser. De ska nog gå det med.

Jo men bitarna måste ligga exakt...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar