lördag 18 februari 2017

Febran och potatisar....

En välbehövlig promenad...


En sexårings funderingar. Varför ska man hålla för munnen när man hostar och inte hålla för rumpan när man pruttar. Dessa ord kickade min dotter igång dagen med, vi skrattade hysteriskt över det.
Jag var glad över att vi kunde skratta. Hon hade nämligen ådragit sej febran så vi var hemma från skola och jobb. Det var hennes första sjukdag sen hon började skolan, trist att den kom men det är väl nästan omöjligt att stå emot alla basilusker som härjar fritt just nu. Alla snörval, hosta eller kräks känns det som.
Hon ville inte äta, de enda som gick ner var glass och jordgubbar. När hon fick glass tog hon även ett par maränger och plötsligt sa hon till mej.
- På tal om maräng, den är inte jättegod, lite.
Jag bara tittade på henne och smålog. Jag höll inne med mina frågor om hur hon menade för jag såg de som viktigare att hon åt.
Men jag var nyfiken över hur hon tänkte där.

Vi gick ut en sväng, potatisförådet fylldes upp. Sorterna vi valde för dagen var Asterix och King Edward. Asterix var superstora, det räcker att skala ett par stycken till middagen.

Jag tvättade bilen och myset var faktiskt med under hela övningen, men hon var väldigt lugn. När jag ändå var hemma och hade gott om tid tog jag och tvättade palatsets trappa. Den var lite grön på dom norra delarna av trappan och det var mycket rester från svalornas bo och deras avföring. Nu ser den tipp topp ut. Vackert.


Bra växtlighet på Vesan...

När mormor slutat jobbet tog vi en vända upp på undantaget och jag tog en löptur, precis vad som behövdes, en mil, lite lagom så där och jag inkluderade mördabacken. Jag ville inte ge mej av för långt hemifrån med tanke på mysets status.

Intervjun som gjordes för aftonbladet släpptes igår och det var fina bilder men texten är ju sorglig, jag ser visserligen på de som en lärdom just nu, känslorna finns inte där längre, eller rättare sagt, dom smärtar mej inte längre. Skönt.

Vi tog ett break i soffan och nu var det min tur att slumra lite, jag var sliten och det berodde förmodligen på min djupanalys av mysets hälsa under min vakna tid. Febran var uppe på 39 och vände, hon var ömsom pigg ömsom icke pigg.
Innan nattningen skulle jag ge henne febernersättande, jo tjena vi är inga pillertrillare precis så givetvis gapade pillerhyllan tomt. Mormor fick komma till undsättning, jag fick i henne ett halvt piller. Jag är en mycket god förhandlare.


Fortfarande aktuellt. Ingen lagändring i sikte.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar