fredag 17 februari 2017

Mål och Målmedvetenhet...

Nio mil, jo det gick....


Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll vilken väg du tar... Det är svaret Alice i underlandet får av katten när hon frågar efter vägen. Det är klockrena rader och efter en bok jag precis läst så blir det än mer klart för mej att jag är på rätt väg.
Många människor man möter i livet är inte nöjda och tillfreds med sin situation, det kan handla om såväl jobb, förhållande, familj som boende och utseende. Man är sällan nöjd. Men likväl är det många människor som inte kan sätta fingret på vad det är dom vill.
Vad vill jag få ut av mitt liv?
Ja, den frågan ska man nog ställa sej i bland. Eller kanske alltid.

Jag har på senare tid upptäckt att tydliga mål är en förutsättning till framgång. Alla som når framgång har en sak gemensamt och det är målmedvetenhet.
Om jag inte satt upp mitt mål om att springa nio mil och ta mej från Sälen till Mora den där underbara höstdagen så hade jag aldrig lyckats springa nio mil. Jag hade förmodligen irrat runt lite på måfå och slutligen hade jag tröttnat och stannat.

Jag hade inte lyckats skriva en bok om en tuff period av mitt liv om jag inte varit målmedveten. Jag hade förmodligen gett upp innan jag ens hade börjat om jag lyssnat på alla dom oroskorpar som gamaktigt cirkulerat över mitt huvud ända sen jag var en liten tjej. Du är kass på att skriva Leonora du får en tvåa i svenskabetyg, du suger. Tack du!
Jag hade ett givet mål och det var att sätta min story på pränt. Med ett tydligt mål gick det, även om vägen ibland var snårig och oröjd.

Jag vet även att jag aldrig skulle nå Sveriges högsta topp och se det vackra som utspelade sej under mina fötter om det inte vore att jag hade en dröm och en målmedvetenhet över att lyckas göra det.

Jag vet även att Sölvesborgs kommun idag inte skulle haft en natt och helgöppen förskola om inte jag haft ett mål och en målmedvetenhet till att nå det målet. Det skulle finnas en sådan förskola för mej, de var det enda alternativet.

Jag vet även att jag aldrig skulle gå fri från en rättegång om jag inte haft mitt klara mål framför mej. Ingen lögn men friad. Det var mitt mål och målet nåddes.

Jag vet även med mej själv att hade jag inte klarat finna en livsglädje långt där inne i mitt hjärta under min djupa sorg, så hade allt sett väldigt annorlunda ut just nu. Jag ryser lite vid tanken på att då hade dessa rader aldrig skrivits.
I det läget hade jag ett undermedvetet mål. Målet att överleva och att föda ett barn.

Med det sagt. Mål är väldigt viktiga för mej.

Just nu har jag tre viktiga mål i livet. De ena är att innan året är slut hänga två Marathon medaljer till runt halsen och med det sätta tian.
Att jobbmässigt hitta en ny inspirerande väg.
Och den viktigaste av dom alla. Att finna kvinnan i mitt liv.

Hur svårt kan det va?




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar